Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Zabíjačkové hody online alebo keď lepšiemu životu starkých pomáhajú moderné technológie

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
Dnešný svet vraj už nie je pre starých... Samé digitálne televízory, počítače či mobily. Klimatizácie, vírivky, tablety... Potrebujeme to k životu? Prežili by sme to v dnešnej dobe aj bez tejto techniky. Ja Vás dnes ale skúsim presvedčiť , že opäť vieme veľa vecí moderného sveta skĺbiť so svetom skôr narodených... 

Predstavte si človeka pripútaného na lôžko. Komunikácia v jeho prípade je už iba minimálna , takmer vôbec nerozpráva, vydáva iba akési zvuky, ktorými vie prejaviť iba bolesť, hnev súhlas či odmietnutie. Rodina je stovky kilometrov za hranicami a zrazu sa niečo udialo. Zvuky sa menia na smiech a úprimnú radosť. Nazriem do izby a pán má na lôžku notebook a skype umožnil vidieť jeho vnučku ktorá sa práve narodila a máva 90 ročnému demenciou postihnutému starému otcovi. Podľa mňa je toto vysoká škola validácie bezvládneho človeka. 99% ľudí by tento nápad zavrhlo ako nepotrebný. Naša sociálna pracovníčka ale vie, že táto činnosť nie je márna.

Nie sme jediní, kto takéto služby poskytuje, mal som tú česť zúčastniť sa stáže v anglickom meste Blackpool. Celonárodne ocenený domov sociálnych služieb mal uvedenú novinku - komunikáciu seniorov s rodinou prostredníctvom emailu. Taktne som prejavil obdiv (viem predsa, čo sa patrí ), no pomyslel som na nášho „skajpujúceho“ pána, ktorý už pred dvoma rokmi komunikoval s vnučkou prostredníctvom videohovoru.  A posúvanie hraníc sa týmto nekončí, vozenie sa klientov na motorke som Vám už predstavil v mojom prvom blogu :
http://www.osetrovatelskecentrumhe.sk/blog/59-pocuvaj-kolega

A tu naša slnečná kreativita pokračuje. Naša slnečná rodina (zamestnanci) sa klientov stále vypytujú : "čo Vás trápi?" . Po jednej z takýchto otázok mi klient odpovedal..." Vieš synku to že už si nikdy neodkrojím poriadny kus slaniny..." Pár dní na to sme opäť zostali v nemom úžase... Opäť bolo niečo inak. Na veľkoplošnej obrazovke opäť naša sociálna pracovníčka premietala klientom to, čo kedysi každý z nich zažíval. ZABÍJAČKOVÉ HODY ONLINE spojené s gurmánskym obedom jaternice, klobásky a aj tá takmer zabudnutá slaninka.... Odpovedzte nám!  Meníme svet bezvládnych???



Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.