Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Môžu moderné technológie pomôcť ľuďom v bezvládnosti?

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
Trendy v ošetrovateľskej starostlivosti, sú podľa vás potrebné? Rád by som vedel názor ľudí, čo si myslia o tejto téme. Vedecký pokrok v medicíne sa netýka iba oblasti neurochirurgie, či zrodu nového človeka prostredníctvom umelého oplodnenia. Áno aj ošetrovateľstvo v tejto oblasti drží krok s dobou. Oslovil ma článok na internete. Vedci v susednej Českej republike vyvíjajú projekt, kde prostredníctvom virtuálnej reality simulujú pacientom vnemy a podnety. Môže to mať v budúcnosti priaznivý vplyv na kognitívne funkcie ťažko chorých geriatrických pacientov? Ide o simulovanie základných vnemov prostredníctvom 3D okuliarov. Ak by to pomohlo odstrániť psychické poruchy, vrátilo vašim blízkym úsmev, zlepšilo náladu, alebo ak by si spomenuli na vaše meno, začali rozprávať a rozumieť tomu čo im hovoríte, neboli by ste nadšení? Nemyslím, že táto snaha o modernizáciu v ošetrovateľskej starostlivosti je až taká bizarná predstava. V našom zariadení síce takéto novinky nemáme, no už sme vám predstavili aj naše kreatívne služby http://www.osetrovatelskecentrumhe.sk/blog/91-zabijackove-hody-online-alebo-ked-lepsiemu-zivotu-starkych-pomahaju-moderne-technologie
  Nemyslím, že tradičná starostlivosť o bezvládnych ťažko chorých potrebuje extrémne zmeny, na lôžko však vie pripútať aj iný strašiak ako staroba. Potom sú technológie a vývoj určite neoddeliteľnou súčasťou starostlivosti nie len o "psyché". Čo myslíte, ako môžu pomôcť moderné technológie ľuďom v bezvládnosti?
Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.