Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Sestry, inovujme svet , v ktorom slúžime a kraľujme v ňom s gráciou !

Zuzana Fabianová
Generálna manažérka komplexu organizácií a služieb
TOP manažér kvality 2015
Ošetrovateľské centrum / Ošetrovateľské centrum, s.r.o.
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
setryCelý svet sa vyvíja. Dramaticky, neuveriteľnou rýchlosťou. Nestačíme registrovať startupy, nové aplikácie, inovácie, ktoré nám uľahčujú , spríjemňujú život. Každý deň vďaka nekonečnému, tvorivému ľudskému potenciálu pribúdajú fascinujúce prvky bezpečnosti, možnosti lepšej komunikácie, zlepšenia životného štýlu ... Akoby sa svet premenil na kuchyňu plnú šikovných, nadšených kuchárov, ktorí neprestávajú vymýšľať, tvoriť, porovnávať , inšpirovať sa, čarovať...
Je to dojímavé a krásne, ak ľudia rastú a technológie sa vyvíjajú a skepsa je len zlá burina, ktorej dobré nápady nedajú poprerastať záhon chutných plodov. Tento zázrak vývoja sa koná vždy, ak sa stretne vzdelanie, múdrosť, zanietenosť ale i podmienky tvoriť.
Pri preberaní ocenenia Via Bona Slovakia pre humenské Ošetrovateľské centrum, v ktorom sme pred rokmi vybudovali prvý dom ošetrovateľskej starostlivosti, som sa stretla s naliehavou prosbou úspešného podnikateľa: „Neprestávajte takto pracovať, vyvíjajte, inovujte .... Potrebujeme Vás , všetci ...“ Chcela by som túto absolútne oprávnenú požiadavku tlmočiť všetkým sestrám . Za naše kormidlo sa nemôže a nedokáže postaviť hocikto. Musíme byť najmenej takými dobrými kuchármi ako sú tí auto- moto- eko-techno-informačno-komunikačno a iní úspešní vývojári. My predsa pracujeme na miestach, kde ide o veľa. V našom svete sa každý deň zatláčajú oči . Dôverne poznáme desivé komnaty, kam nikto nevstupuje rád . Sú plné bolesti, utrpenia, strachu. Je ozaj šikovné a užitočné, ak nám nová aplikácia v mobile oznámi , že dnes si máme dať na raňajky vločky, no keď mi vážne ochorie mama , zastaví sa čas, a okamžite viem, čo zúfalo chcem ... a bez váhania by som to vymenila za všetky vymoženosti na svete.
Sestry, modernizujme náš svet ! Nenadávajme, nesťažujme sa , je to zbytočné a nikam to nevedie. Otvorme oči a premýšľajme , prečo tu vlastne sme a čo by sme mohli vylepšiť. Buďme aktívne a smelé. Buďme omnoho lepšími advokátmi našich chorých, ako sme boli doteraz. Použime na to všetky možnosti a príležitosti. Vybudujme taký štandard starostlivosti o ľudské zdravie a dôstojnosť , také služby, aké si len vieme predstaviť.
Dosť bolo bezvýsledného mudrovania. Pochopme, že je predovšetkým na nás, akým bude ten svet o 30 rokov. Nečakajme , že príde niekto , kto nám povie, ako máme ošetrovateľstvo na Slovensku robiť. Pravda je taká, že to nevie nik - okrem nás. Iba v nás drieme múdrosť, iba my tušíme ako by to malo byť a ako by to mohlo fungovať lepšie, aspoň o niečo . Oprášme naše pôvodné pohnútky pre výkon kedysi vysnívanej profesie. Naozaj dôkladne ich zbavme nánosov pseudo „BURN – OUT“ syndrómu. Nech sa dobrovoľne udupané ego opäť vystrie a zhlboka nadýchne. Prestaňme postávať a cúvať, pohnime sa ! Ukážme svetu našu ochotu a silu prevziať zodpovednosť za maximálny výsledok našej služby – pre človeka. To on je náš cieľ a my musíme vidieť s jasnými kontúrami jeho spokojnú tvár na konci nášho snaženia - intímne poznať jeho potreby, túžby, očakávania .
Poznám tú nevychodenú cestu odvážnych plánov , neustále do strmého brehu, cestu blatom a krovinami len s kratučkými prestávkami na oddych . Už roky po nej kráčam každý deň. No vďaka tomu, že po nej kráčame , svetlo sveta uzrelo stovky inovácií v starostlivosti a už teraz snívame o ďalších, lebo vývoj , ten je nekonečný ako vesmír.
Tam kde je vývoj najpotrebnejší, stagnuje ... Veľmi túžim, aby sa politike úspešného vývoja , ktorá je dnes samozrejmá ako soľ v chlebe takmer vo všetkých oblastiach ľudskej existencie, začalo dariť aj v oblasti , ktorá je paradoxne na top úrovni pyramídy ľudských hodnôt. Kráľovná sestrička sa zatiaľ správa ako Popoluška. Nedocenená, vyčerpaná, znechutená i urazená , prikrčená stojí kdesi v kúte. Do tohto tanečného kola sa musíme pozvať samy.
Sestry, s odvahou inovujme svet , v ktorom slúžime a kraľujme v ňom s gráciou !
Už dlhšie nečakajme, ani chvíľu ...
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.