Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Aby vlastné nohy (opäť) slúžili ...

Milada Šuchtová
Pracovníčka pre rehabilitáciu
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
Každým dňom sa utvrdzujem v tom, že je potrebné sa hýbať či máme rok, dva alebo 90 a viac... Denne to opakujem a nabádam k tomu aj našich klientov pri spoločných aktivitách a rehabilitácii. Už počas ranného presunu do jedálne a spoločenskej miestnosti sa snažíme zachovať v nich sebestačnosť a podporujeme samostatnú chôdzu, prípadne s doprovodom, alebo za pomoci vychádzkovej paličky, francúzskej barly, RHB chodítka, a pod.
Spomínam si na začiatky cvičenia s overballmi a prekvapené tváre starkých a ich komentáre, „
že sa hráme ako malé deti...“ .
Po rokoch som šťastná a spokojná, že každý deň
vidím úsmevy na ich tvárach a iskričky radosti v očiach.
Pred cvičením vždy  dostávam otázku: "Z
ase?", po cvičení
prichádza zborové: "Ďakujeme". To hovorí za všetko...Nie je to žiadne tajomstvo, nie sú to žiadne čary.  Ak to zdravotný stav dovoľuje, postupne dňami, týždňami, mesiacmi  naberajú  viac fyzických síl, zlepšujú si jemnú motoriku, v chôdzi sú istejší a často sa vylepší aj psychická stránka osobnosti. Mnohí doslova omladli ...

 Náročnejší a fyzicky zdatnejší klienti si často ako bonus pridajú k aktivitám pohyb na stacionárnom bicykli, posilňovacie cviky na ribstole, alebo nácvik rovnováhy na balančnej podložke. Pre unavené, ponaťahované i opotrebované kĺby, šľachy a svaly odporúčame terapiu svetlom Bioptron, relaxačné bylinkové kúpele a na záver čiastkovú alebo celotelovú masáž. Celé je to umocnené krásnou upokojujúcou relaxačnou muzikou a aromaterapiou.

Minulý týždeň som aj ja absolvovala športovo-relaxačný wellness víkend so skupinkou úžasných ľudí. Cvičila sa Zumba, Yoga, Aquazumba, Piloxing, Pound - cvičenie s paličkami, čo bola novinka aj pre mňa. Do práce som sa vrátila zrelaxovaná, nabitá energiou, ovládam nové cviky a techniky, ktoré chcem odovzdávať ďalej našim starkým. A okrem znovuzrodenia sa mi utvrdila myšlienka, že pohyb je prepotrebný v každom veku....

Svoju prácu robím s radosťou, láskou a pokorou. Tak, ako sa to spieva v piesni  Petra Bendu: Co dáš, to dostaneš ....


 


Nie je to žiadne tajomstvo, nie sú to žiadne čary.
Ďalšie články od blogera:
Milada Šuchtová

Bloger nemá žiadne ďalšie články.
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.