Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Sám sebe psychólogom? Niekedy nestačí.

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
Prajem Vám pokojný a krásny deň.Mám už cez 40 rokov a teda už aj nejakú tu životnú skúsenosť za sebou. „Momentálne žijem najhoršiu dobu odkedy som sa narodil“. Túto vetu vyslovil nedávno jeden z mojich kolegov. Covid, blízky vojnový konflikt, rúcanie sa ekonomík, rast cien, to všetko v nás vyvoláva strach. Stres nás jednoducho ničí. 
Začal som si všímať ľudí okolo seba ako znervózneli. Zo dňa na deň... Mnohí sú vystrašení. Ja ale nie som. Verím v Boha, verím v dobro, verím v seba. Som realista, nepodlieham davovej psychóze a poviem Vám prečo. Už som niečo prežil a boli to oveľa ťažšie chvíle, keď som bol neistý, zúfalý a nevidel som veci reálne. Vtedy som nevedel fungovať ani v bežných činnostiach. Netrvalo to dlho a pomohol mi názor múdrejších, starších, ktorí už niečo prežili.
Pracujem v elitnom zariadení pre seniorov a práve títo ľudia sú tí, ktorým my mladí veľa dávame. Často ale aj dostávame. Vzácne sú ich skúsenosti a múdrosti. Keď prvé média informovali o vojne medzi Ruskom a Ukrajinou, tieto médiá sme v našom zariadení vypli. Komu to prospieva? Informačné senzácie, ktoré pre sledovanosť nafúknu čokoľvek. Ani mňa tieto traumatizujúce obrázky nenechávajú kľudným. Som síce sám sebe psychológom, niekedy to ale nestačí. Vtedy vyhľadám názor priateľa, známeho, alebo niektorého z našich klientov. Majú raz toľko rokov ako ja. A teda aj raz toľko skúsenosti a múdrostí. 
Ak aj príbuzní našich starčekov a stareniek nemôžu prísť, alebo zavolať každý deň, môžu byť úplne kľudní. V slnečnom dome nepestujeme smútok, strach, bolesť, či žiaľ. Ale vzácnu medzigeneračnú, rodinnú symbiózu. Komunikujeme, spievame, spomíname
smejeme sa a na odtiene šedého sveta jednoducho nemáme čas...
Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.