Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Tímová práca – základ úspechu

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.

Tímová práca, som či nie som tímový hráč? Kto to posúdi? Ak mám pracovať v novom tíme, nemal by som sa snažiť hneď o poukazovanie ako by som veci robil inak. Lepšie by bolo prijať už fungujúce a potom, ak pochopím prečo sa konkrétne veci robia už roky tak ako sa robia a mám pocit, že niečo dokážem lepšie a efektívnejšie, vtedy to navrhnem. Často nový uhol pohľadu odhalí drobné možnosti vylepšenia. Prečo pracujeme v tíme a nie sólo? Pracujeme v pozícii ošetrovateľov. Táto náročná práca sa dá robiť aj ako jednotlivec, je to skôr vhodné do praxe, kde sa staráme o jedného pacienta. Starostlivosť o početnú skupinu klientov vyžaduje  pracovný tím a jeho kvalitné manažovanie. Ponúkame Ti pár príkladov, prečo čím skôr "zapadnúť" do fungujúceho stroja. Slnečný dom už roky vedie v kvalite ponúkaných služieb pre klientov vyžadujúcich dlhodobú starostlivosť. Nauč sa preto od nás, ktorí sme túto kvalitu rokmi "vyšperkovali".   

  1. 1. Rozdelenie úloh: v tíme robíme to, čo nám povedia naši nadriadení. Teda vedúci pracovník pozná kvality jednotlivcov v tíme a správne každodenne prerozdeľuje konkrétne úlohy.
  2. 2. Som nový zatiaľ neviem všetko. Každý deň Ti ako "nováčikovi" budeme všetci radiť. Nevnímaj to ako napomínanie, ale ako VEĽKÚ POMOC.
  3. 3. Deň za dňom sa Ti veci budú zdať jasnejšie a stále tu bude niekto, koho sa často pýtaj, či veci robíš správne.
  4. 4. A nakoniec máš v ruke túto brožúrku kde nájdeš kopec užitočných rád.  Vitaj v tíme ...
Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.