Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Prichádza nový manuál Vitaj kolega!

Zuzana Fabianová
Generálna manažérka komplexu organizácií a služieb
TOP manažér kvality 2015
Ošetrovateľské centrum / Ošetrovateľské centrum, s.r.o.
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
Píše sa rok 2019 -  štrnásty rok existencie Ošetrovateľského centra a ôsmy rok Slnečného domu. Obe organizácie sú vrcholovými poskytovateľmi starostlivosti pre vážne a dlhodobo chorých. Pracoviská sú centrom nápadov, tvorby národných štandardných postupov, príkladným pracoviskomê, vzorom pre celé Slovensko. Steny zdobia mnohé ocenenia, počet veľmi spokojných klientov dávno presiahol hranicu troch tisícok. Nezabúdajme, že sme v krajine, kde s úrovňou zdravotnej a sociálnej starostlivosti nie je spokojný takmer nikto L ... Ako sa udial tento zázrak? Čo sa skrýva za úspechom, ktorý vyklíčil aj napriek nehostinným podmienkam? Ošetrovateľské centrum  a Slnečný dom  sú živým dôkazom toho, že podmienkou zázraku zrodu výnimočného diela nie sú ideálne podmienky. Skleník, je fajnJ, ale najdôležitejšie je zdravé a  špeciálne semienko. Semienko, ktoré má vnútri výnimočnú výbavu, ktorá zvládne aj prípadné výkyvy počasia. Pri výkone profesie, to, čo je pre úžasné výsledky absolútne najdôležitejšie, je  o d h o d l a n i e  človeka. Dokáže zázraky silné oduševnené odhodlanie podkuté láskou k blížnemu, láskou k povolaniu, okorenené ochotou pracovať predovšetkým na sebe, učiť sa, vzdelávať, inšpirovať a prácu vykonávať s radosťou, s vedomím, že to, čo robím, je ozaj jedno z najkrajších povolaní. Kým sme tu - živí a zdraví, vládni, buďme zo srdca vďační za každé ráno (aj to pracovné J ) a našu prácu vnímajme ako príležitosť ukázať dobrotu svojej duše a lásku srdca tým, ktorí ju potrebujú najviac. Je to jedna z najušľachtilejších ciest ako prežiť profesionálny život.

         Nie každý to dokáže, nie každý to zvládne... práca pomáhajúcich profesií dá zabrať. Urobíte mnoho chýb a mnohým veciam sa naučíte až rokmi. Najjednoduchšia cesta učenia je napodobovať tých najlepších a učiť sa zo skúseností druhých. Práve túto cestu vám autori manuálu predkladajú. Nápad vytvoriť manuál pre začínajúcich opatrovateľov a zdravotníckych asistentov vzišiel z hlávok skúsených kolegov, ktorí usilovne hľadali cesty rýchleho nabehnutia na sériu procesov a činností. Perfektne ovládajú, kde býva pes zakopaný, kde to ide obyčajne hladko, a kde to zvykne vŕzgať. Autori manuálu majú bohaté skúsenosti ako školitelia novonastupujúcich kolegov a v tejto neveľkej priateľskej publikácii sa rozhodli podať začiatočníkom priateľskú pomocnú ruku trocha iným spôsobom. Napokon, nie je zlé, sa k určitým veciam vrátiť, opäť si ich nalistovať, zopakovať a priamo v praxi byť zas o niečo múdrejší a profesionálnejší.

       Priatelia, veľmi vám držím palce, aby ste sa aj pomocou predkladaného manuálu nielen veľa dobrého naučili, no tiež pochopili súvislosti, a so zisteným obsahom tvorilo pracovali ďalej. Vitajte v Ošetrovateľskom centre a Slnečnom dome! Želám vám, aby ste sa čoskoro stali výnimočným pracovníkom a cez vaše úspechy v práci aj výnimočným človekom, ktorý bude  inšpiráciou, ťahúňom a vzorom pre svojich kolegov, nielen začínajúcich....

PhDr. Zuzana Fabianová, MBA
Generálna manažérka komplexu organizácií a služieb
 
Ošetrovateľské centrum/Ošetrovateľské centrum, s.r.o.,
Víťaz ocenenia Via Bona Slovakia 2016
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.,
Víťaz Národnej ceny SR za kvalitu 2014
www.osetrovatelskecentrumhe.sk
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.