Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Čaro domova „v domove“

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
... a opäť je to tu, vianočný čas, pesničky z rádií nám spríjemňujú dni, voňavé koláče rozvoniavajú v domácnostiach, deti očakávajúce  darčeky sa každým dňom nevedia dočkať. Rodičia premýšľajú, kam tieto dary schovať a čo ešte dokúpiť, aby boli ozaj štedré a pokojné. Je to ale aj čas, keď sme aj, viac ako inokedy, emočne rozladení, spomíname stále viac na príbuzných, ktorí už nie sú medzi nami. Vznikajú rôzne zbierky pre deti v detských domovoch. Ľudia sú opäť o trochu viac ľuďmi... V domovoch sociálnych služieb stretneme ľudí, ktorí sa "zo sveta" vracajú prežiť tieto sviatky so svojimi blízkymi. Nemyslím si, že si prídu iba splniť povinnosť. Musí to byť ťažké pre každého vidieť blízkeho trpiaceho demenciou, poruchami psychiky, či neschopnosťou postaviť sa z lôžka. Tí, ktorí sme to nezažili, nesúďme týchto ľudí. Pracujeme v týchto centrách a tieto "stavy" sú pre nás každodennou „rutinou“.  Koncept starostlivosti o bezvládneho sa podaril vyšperkovať takmer k dokonalosti. Sme hrdí na svoju prácu a vieme, že pomáhame vašim najbližším. Chceme vám povedať, že vaši rodičia, babky, dedkovia, tety i ujovia, sú u nás v tých najlepších rukách a vieme, že iná možnosť vo vašich rodinách nepripadala do úvahy a rozhodli ste sa pre nás. Nevyčítajte si nič. Vaši najbližší našli u nás náhradnú rodinu, pripravenú na všetky úskalia staroby, našli tu domov, kde sa cítia bezpečne. A vás v tomto vianočnom čase, kedy Nebo je najbližšie k Zemi, chceme uistiť, že s nami prežívajú šťastné a veselé... nie len vianočné sviatky, ale všetky dni svojej staroby.

Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.