Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Kým tu si...

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
... zapáliť sviečku, zamyslieť sa, nechať sa opantať myšlienkou na človeka, ktorý veľmi chýba... Deň, ktorý sme ako deti mali veľmi radi. Túlať sa cintorínom a každou zastávkou pri mramorových pomníkoch nám rodičia rozprávali príbehy o tých, ktorí odišli. Nás však tie príbehy až tak nezaujímali. Skôr nás bavilo vlastniť na malú chvíľu dovtedy zakázané zápalky a zapaľovať rôzne kahance a sviece. Cestou domov ich blikali tisíce. Čas sa spomalil. Dospelí sa v ten deň správali akosi ináč. Oni si už týchto zosnulých totiž pamätali. Akokoľvek sa Vám zdá, že Váš starnúci otec, či matka Vám a Vašim rozhodnutiam menej rozumie, akokoľvek je chorý, či už ho skolili strašiaci ako demencia či Alzheimer, či sú doma, alebo v špecializovaných domovoch pre seniorov, stále sú tu, stále Vás potrebujú. A môžete im povedať ako ich máte radi, čo Vás trápi, chytiť ich za ruku... Robíme to čím ďalej tým menej, vyhovárame sa na dobu, prácu, povinnosti. A oni nás akceptujú, svojimi bolesťami nezaťažujú, tvária sa hrdinsky. Vnímajme pocity našich najbližších, nech už sú kdekoľvek. Ako sa správa Váš otec, či matka pri Vašej návšteve? Tak ako naše deti sú pre nás všetkým, i my sme stále ich deťmi. Nezabúdajme na nich. Rozprávajme sa s nimi, navštevujme ich. Výnimočnosťou zariadenia Slnečný dom je aj možnosť návštevy príbuzného 24 hodín denne. Pre Vás je to len návšteva, pre rokmi unaveného človeka to môže byť obrovská „maličkosť“... Maličkosť, ktorá reštartuje jeho osobu, telo i myseľ. Naleje výnimočný životný elixír do žíl a urobí obrovskú radosť jeho srdcu. My, pracovníci takýchto centier, to vidíme, my vás vieme nahradiť v množstve rôznych úkonov, no v tomto nie... Takže, ak ste si v týchto chladných dňoch spomenuli na tých, čo tu už nie sú, príďte sa o svoje hĺbavé myšlienky a spomienky na zosnulých podeliť aj s tými, čo tu ešte sú.
.
Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.