Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Naozaj nie je tento svet pre starých?

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
Dnes Vám chcem priblížiť môj pohľad na dnešný svet, na súžitie mladej a starej generácie. Komunikačný fenomén s názvom inteligentný telefón sa stáva modlou, áno uctievame ho a čo nás k tomu privádza? Je to dobré, či zlé? Odpovedajte so mnou... Všade sa dočítame ako kedysi bolo tak či onak. Deti sa hrali vonku, ľudia sa v reštauráciách rozprávali. Stretávali sa. Ovplyvňuje to aj staršiu generáciu? Môj pohľad na túto problematiku nie je až taký tragický.
"Tento svet nie je pre starých." Názov filmu, vraj dobrého, mne však stačí názov. Prečo by nemal byť pre starých? Viete koľko vám starí ľudia môžu dať? Pracujem ako opatrovateľ, obľúbilo si ma viacero starších ľudí a ja ich tiež. Mám rád ich úprimnosť, múdrosť, rady, aj energiu. V mobile, ja osobne, mám fotky rodiny, e-mail kvôli práci, niekto tam má hry a relaxuje tak, iný počúva hudbu a všetci ním komunikujeme. Niektoré veci sú potrebné, iné nie. Komunikovali naše babky medzi sebou a niekedy komunikovali až príliš. Len to má inú formu. Nesúďte ľudí, ak sa pozerajú do mobilu. Majú tam práve svoju aktuálnu zónu úniku      z reality, ktorú ak dokážu ovládať, tak je to podľa mňa na mieste. Deti sa pohrajú, sú tam aj náučné hry, samozrejme všetko s mierou, a čo naši starkí? Jedna z mojich obľúbených babičiek "je vlastne TOP klientka",  prišla za mnou s požiadavkou, nech jej zoženiem poriadny telefón... Chýbali jej príbuzní...
V práci som dostal možnosť vycestovať do zahraničia, som síce 1000 km od domova, no vďaka obyčajnému mobilu sme s mojou " kámoškou" stále v kontakte. Obaja máme radosť, že sa môžeme vidieť a počuť... Tak ako veľa vecí má plusy a mínusy, svet je aj pre starých aj pre mladých, koľko tomuto životu dávaš, toľko sa ti vráti. Život je predsa o kompromisoch, doba sa vyvíja, žijeme prítomnosť  a nie minulosť. Nachádzame teda radosť z nového a učme sa od starých. Lebo aj oni boli mladí...
Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.