Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Ostaňme slušní, aj keď nemôžeme hneď vyhovieť ...

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.

Budete taký dobrý a...??? Každá osoba pracujúca v zdravotníctve musela túto vetu už nie raz počuť. Aké sú Vaše pocity pri nemožnosti uspokojiť bio, psycho, sociálne potreby pacienta na 100%? Sme rôzne typy. Najlepšie sa majú tí, ktorí sa vedia odosobniť. Ostatní sa budeme umárať nad tým, že sme niekomu nevyhoveli. Pozor na zlý odhad situácie. Hoc sa sprvu budete zdať človeku, ktorý Vás žiada o pomoc, neochotný, pre iných v tom istom čase, vykonáte nevyhnutné služby, či je to už kŕmenie, doprovod, hydrátacia alebo zapolohovanie. Nezabúdajme však na etiku a silný morálny kredit osobnosti zdravotníckeho pracovníka. Skôr ako odídeme od človeka s "výhovorkou"  v pár vetách, sa ho naučme "elegantne usmerniť". Vysvetliť prečo by mal chvíľu vyčkať. Nikdy nezvyšujme hlas! Hoc tú istú prosbu počujeme už „136ty“ krát. V ústavnej starostlivosti musia platiť pravidlá tak ako pre zamestnancov, tak aj pre klientelu. Nie je to starostlivosť domáceho typu, kde sú sily klient versus opatrovateľ v pomere 1:1. Často krát je to pomer okolo12:1. A následná prílišná starostlivosť o jedného oberá ďalších 11 klientov o elementárnu starostlivosť. Tu je "ochotná neochota" ospravedlniteľná, nemyslíte? 

Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.