Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Keď je priberanie úspechom ...

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.

Určite sa k Vám nie raz dostali do rúk obrázky na smrť vychudnutých pacientov. Pýtame sa neraz kto je za toto zodpovedný? Po predĺženom víkende som sa zapojil do bežných pracovných činností. Máme novú pacientku, ešte stále bežný štandard, deň ako každý iný a predsa bolo veľa vecí ináč. Nová pani bola útleho vzrastu, nekomunikovala, a čo je horšie, bola úplne kachetická. Jej váha vraj presiahla niečo cez 30 kilogramov. Trocha ma to zarazilo. Veď to je tretina zo mňa. Na informačnej tabuli boli zvýraznené nápisy. Klientke podávať mixovaný tvaroh na desiatu. Na stole mala nutričnú výživu. Na desiatu puding. Tieto podstatné informácie vzišli automaticky, pri príjme do nášho zariadenia. Stálo to nemalé úsilie vytvoriť dobre fungujúci mechanizmus, generujúci presný profil pacienta. Uľahčuje a hlavne urýchľuje to nie len prácu, ale dovolím si tvrdiť, že občas aj pomôže pri záchrane ľudských životov. No tu sa práca s pacientom len začína...

Klientov vážime pravidelne na týždennej, či mesačnej báze. Všetko poctivo zaznamenávame  v nutričnej  krivke. Nutričné  parametre sa neustále kontrolujú, prehodnocujú nutričnou sestrou a následne upravujú pri vizitách ordináciami lekára. Stačí malý podnet personálu, či príbuzného a ak sa nám zdá, že pacienta jeho váha obmedzuje v pohybe, dýchaní, či spôsobuje iný problém, reagujeme promptne. Zmení sa množstvo a typ nutričných doplnkov. Poznáte zariadenie kde sa robí takýto screenig? Jednoducho povedané program šitý na mieru ako v kvalitnom fitness centre. No pamätáme hlavne na pokojnú jeseň života našich klientov. A ak endorfíny vyplavujúce sa pri dobrom jedle spôsobujú radosť, nechajme radšej vyhrať obezitu nad kachexiou :-) .

Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.