Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Hudba ako liek

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
Hudba. Element ovplyvňujúci vegetatívne funkcie: srdcový rytmus, krvný tlak, činnosť pľúc, dýchanie, svalový tonus, motoriku, termoreguláciu a iné. Muzikoterapia býva používaná ako podporná terapia pri liečbe ťažkých duševných porúch a iných psychických ochoreniach.

Takmer každý geriatrický pacient trpí postupom času stratou zraku. Je pravdou, že v dnešnej dobe sa dá operovať takmer všetko, teda aj zrak. Často v našich zariadeniach vybavujeme a pripravujeme klientov na operácie šedého zákalu KATARAKTY a pomáhame zlepšiť kvalitu ich životov. Klienti radi čítajú, sledujú TV, lúštia krížovky a pod. Sú však aj takí, ktorí už iba bezvládne ležia. A týmto okrem iného môže skvalitniť posledné dni života aj muzikoterapia.
Izby aj chodby v našom zariadení sú osadené kvalitným audio systémom, prostredníctvom ktorého sa hudba dostáva k ušiam aj tým najviac chorým a slabým.

Pre porovnanie si predstavte, že ležíte v nemocnici kde je ticho a niekde, kde je zapnutá prijemná hudba, teraz si predstavte že tu pracujete. Určite sa zhodneme, že v oboch prípadoch je to príjemnejšie s hudbou. Poviete si, čo v prípade ak si niekto hudbu neželá? Jednoducho ju vypneme a ponúkneme ďalšie možnosti relaxácie. Napríklad sledovanie televízie, posedenie v záhrade. Tu môžete čerpať energiu pri spievajúcich vtáčikoch. Tie sú taktiež súčasťou rôznych terapií nie len pre klientelu, ale aj príbuzných.

Tí tak môžu ujsť z uponáhľanej doby dnešného sveta. Zastaviť sa, popremýšľať a hlavne navštíviť a potešiť svojho otca, mamku , brata, sestru, syna, manžela, priateľku, dedka či babku.

Práca s umierajúcimi ľuďmi deprimuje. Spievame si a občas aj tancujeme, lebo vieme, že stará pravda platí... Hudba lieči ...
Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.