Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Kvetinka za úsmev, ktorý lieči...

Zuzana Fabianová
Generálna manažérka komplexu organizácií a služieb
TOP manažér kvality 2015
Ošetrovateľské centrum / Ošetrovateľské centrum, s.r.o.
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
Ako vyčariť na perách ľudí pomáhajúcich profesií ú s m e v ?

Ako dosiahnuť to, aby ľudí, o ktorých sa starajú popri práci, ktorú vykonávajú zároveň s absolútnou samozrejmosťou, tiež pohladkali, povzbudili, potešili?

Zachmúrená tvár, nevrlý pohľad, neochota; na horkastý kokteil z týchto „ingrediencií“ nemá veru nik chuť. Vždy existuje 1 000 dôvodov, prečo sa chmúriť, v profesionálnej a láskavej starostlivosti si však musíme osvojiť presne opačnú filozofiu.

Láskavá starostlivosť je hodnota, pre ktorú majú mnohí z nás predpoklady, no to, aby sa stala bežnou súčasťou nášho vystupovania, treba podporiť. V pokrokovom ošetrovateľskom manažmente neprestávame hľadať cesty, ako záhadu láskavého prístupu zo strany personálu rozlúsknuť. ...a tak sa zrodil nápad s pracovným názvom: „Kvetinka za úsmev“...
„Kvetinka za úsmev“ je unikátny nástroj motivácie a podpory pozitívnej spätnej väzby pre zdravotníckych asistentov a opatrovateľov zo strany pacientov a tiež ich blízkych. Kvetinky v podobe kupónov sa z rúk pacientov a ich blízkych podľa ich vlastnej skúsenosti a úsudku dostanú do rúk tým najmilším, najláskavejším a najochotnejším opatrovateľom. Symbolickú kvetinku si zaslúži aj ten, kto vyniká všímavosťou, dôslednosťou alebo je dobrým tímovým hráčom, ktorý dokáže šíriť pohodu a dobrú atmosféru.
          
„Skvelý nápad s tými kvetinkami! Dajte nám ich dosť, chceme obdariť tých, ktorí si to zaslúžia“
privítali ma dnes ráno naši pacienti, ktorí s radosťou prijali úlohu hodnotiteľov. A tak v týchto dňoch začína napínavá súťaž v zaujímavej disciplíne, v ktorej má každý zapojený rovnakú východiskovú pozíciu. Každý má šancu získať najväčší počet kupónov, ak disponuje a nebude váhať štedro rozdávať empatiu, trpezlivosť, profesionalitu, láskavosť.
Veríme, že práve častým a vedomým používaním, si tieto kvality možno spoľahlivo natrénovať. Rozdávanie kvetiniek bude trvať až do zimy a na jeho konci sa asi najviac bude usmievať víťaz, ktorého okrem titulu „NAJ opatrovateľ“ čaká odmena v podobe luxusného wellness pobytu pre 2 osoby.
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.