Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Za všetko môže čas!

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
Žijeme v uponáhľanej dobe. Z každej strany počuť ako málo času máme na seba, na rodinu, na oddych, relax, či dokonca spánok. Stále som sa v duchu smial zo svojho otca, keď už ako dôchodca dookola spomínal koľko má práce a že nič nestíha... Pamätám sa na to, ako ma brával na rybačku, futbal, či ako ma naučil hrať šach. 

Dnes v práci som už od rána tušil, že má nečaká nič ľahké, veď v rozpise služieb svietila „12-ka“. Práca s geriatrickými pacientmi je náročná, ako fyzicky, tak aj psychicky. Ľudia bývajú mrzutí, nevďační, urazení, často nahnevaní, uplakaní, odmietaví... Nie však všetci! Hoc to ráno nasvedčovalo, že to bude ťažká zmena, akosi podvedome som sa naladil pozitívne. A platilo, že s úsmevom to ide ľahšie! Všetka práca sa nielen zvládla, ale dali sme práci ešte pridanú hodnotu.

Jeden 91 ročný pán mal nádchu a preto sa nemohol zúčastniť spoločenských aktivít. Zo spoločenskej miestnosti ho poslali preč... Je chorý, nakazil by ostatných. Sedel teda pri recepcii a sledoval TV. Mal som málo času, no on má menej... pomyslel som si a navrhol mu partičku šachu. V jeho očiach zažiarila iskra! Poukladal figúrky a pomedzi moju pracovnú činnosť sme odohrali dve hry. Bol mi veľmi vďačný a hneď mi šiel kúpiť kávu z automatu.

Nie je to iba o mne, ale ak sa ľudia zamyslia a pochopia, že pre niekoho maličkosť je pre iného obrovská vec, budú mať dobrý pocit z vykonanej práce. Tých maličkostí bolo v ten deň mnoho. Odprevádzanie dementnej babičky pani upratovačkou na jej izbu... NEMUSELA, ale urobila to
. Napravenie načúvacieho strojčeka tímovou sestrou takmer nepočujúcej klientky... Upratanie neporiadku na dennej miestnosti vrchnou sestrou...

Často je to o maličkostiach...A všetci títo ľudia na to nemajú čas, majú ale vôľu...
 
Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.