Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Lôžko ako hniezdo , lôžko ako sen ...

Veronika Paňková
Vedúca pomocného ošetrovateľského personálu
Ošetrovateľské centrum
Nie nadarmo sa hovorí , že na topánkach a posteli človek nesmie šetriť, lebo buď je v jednom, alebo druhom...

Poznáte ten pocit, keď sa blažene natiahnete v pohodlnej, čistej, vlastnej posteli.

Prečítajte si príbeh o lôžku nášho klienta.

V našom zariadení sú klienti, ktorých choroba, či bezvládnosť pripútali dlhodobo na lôžko. Práve im musí byť zabezpečený optimálny komfort, aby sme im uľahčili život a poskytli pohodlie pre boľavé telá.

Lôžko v našom zariadení musí byť pohodlné, čisté a zabezpečené pomôckami uľahčujúcimi pohyb klienta na lôžku.

Lôžko klienta má byť ustlané čisto a hladko. V našom centre dokonca pracujú zamestnankyne, ktoré sa výhradne starajú o postele. Aj posteľná bielizeň je farebne zladená s prostredím izby.

Na všetkých lôžkach sú antidekubitné matrace s pamäťovou penou, prípadne kompresorové matrace pre klientov s úplnou imobilitou.

Matrac je pokrytý plachtou s gumou, pre jej ľahšie upevnenie a súčasťou je podložka a krížna plachta, ktorá uľahčuje polohovanie klienta na posteli podľa polohovacieho plánu. Takáto krížna plachta musí byť stále napnutá, upravená a vyhladená, aby sme predchádzali akémukoľvek narušeniu celistvosti kože. Súčasťou lôžka je veľký, protialergénny vankúš s paplónom a malý vankúšik.

Lôžko je doplnené o polohovacie pomôcky podľa potreby klienta ,ktoré mu umožňujú pohyb na lôžku. Rehabilitačné pomôcky sú základom dobrého polohovania a predchádzania vzniku dekubitov, Je to napríklad hrazdička , rebríček, polohovací had ,valec , rektálny vankúš, antidekubitárne papučky, rôzne kliny a polohovacie poloblúky.

Výnimočnosťou nášho zariadenia je,, hniezdo“, ktoré pomáha klientovi vo viacerých oblastiach. Zvlášť vhodné je u osôb, ktoré sú príputaní na posteľ takmer po celý deň kvôli veľmi vážnemu stavu. Na klienta pôsobí upokojujúco, preto lebo je z ľahučkého materiálu ,ktorý je jemný ako „baranček“a je príjemnej hrejivej farby . Býva skrášlené rôznymi obrázkami zvierat, prípadne je možné, na žiadosť blízkych, všiť fotografie (rodiny, priateľov...).

Na podporu jemnej motoriky sú na hniezde našité kvety, stromček, slniečko vystupujúce do priestoru lôžka. Klienti môžu využiť aj odkladací priestor na maličkosti ako je mobil, TV ovládač, noviny a podobne. Dôležitou úlohou hniezda je bezpečnosť našich klientov pred udrením sa o bočnice, napríklad pri otáčaním sa.

Takéto lôžko pôsobí nielen na klientov veľmi komfortne , ale aj našim zamestnancom sa pracuje príjemnejšie, pretože nepripomína nemocnicu , ale domov...

Snažíme sa vytvoriť domov tým, ktorí to v tejto chvíli potrebujú, lebo aj keď ho nevieme nahradiť, uložíme vášho blízkeho do takej postele, ktorá ho určite pripomína ...
Ďalšie články od blogera:
Veronika Paňková

Veronika Paňková
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.