Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Ak nezačneme od seba, nečakajme zmeny k lepšiemu ...

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.

Srdečne vás pozdravujem zo Slnečného domu, zariadenia určeného seniorom, kde staroba nie je strašiakom, ba NAOPAK! Každý kto nás aspoň trošku pozná a pozná filozofiu a ideu tejto skvelej inštitúcie, vie že sme pokrokoví, inovatívni, že spájame generácie, vašich starnúcich rodičov a nás ich „oporné paličky“. My sa im snažíme dať všetko čo môžeme a najlepšie ako vieme, samozrejme s obrovskou úctou. Od nich čerpáme múdrosti, ich životné skúsenosti. U nás je to o vzájomnom rešpekte a ako vravia naši „followeri“... „U vás je to stále jedna obrovská PÁRTY... “ V tomto našom zariadení je všetko pekné, farebné, o ľudí je 100percentne postarané. Avšak, personál i vedenie to občas dosť vyčerpáva. Tu vypláva na povrch z času na čas únava, vyčerpanie, či nervozita. I navzdory rôznym benefitom od vedenia príde na plecia ošetrovateľského tímu vyhorenie. Otrávené vzťahy, neviete sa v práci nakopnúť a usmiať. Všetko, aj ta bežná maličkosť na kolegovi, vám vadí. Najradšej by ste zmenili zamestnanie... Poznáte to? Zmeňte ho ak máte svojou negativitou ovplyvňovať okolie. Áno, všetci sme nahraditeľní, no, avšak, ak sa pokúsime mať našu prácu aspoň trocha v láske, povznesieme sa nad istými vecami. Pozrieme sa na problémy očami kolegu, šéfky a priznám aj sebe trochu chybu. Bude sa nám pracovať lepšie. Netreba tvrdohlavo tlačiť problém pred sebou, rozanalyzujem ho do takej miery a s tým človekom, kde sa daný problém má riešiť. A najlepšie ho následne hneď vypustiť z mysle a ísť ďalej. Adaptovať sa, povzniesť sa nad banalitami a upratať si myšlienky. Nie je dobré si medzi sebou to negatívne pestovať, závidieť,  ohovárať a podobné záležitosti. Škodíme hlavne sami sebe. Vzťahy všeobecne sú veľmi zložité. Na pracovisku sa porovnávame, cítime sa ukrivdení, frustrovaní, nedocenení... Pozrel som sa reálne aj na svoju prácu? Som naozaj 100 percentným? Alebo je čas priznať si nejaké chybičky a snažiť sa na sebe popracovať? Ak nezačneme od seba, nečakajme zmenu ani od kolektívu. Poďme potiahnuť toho mladého, toho nového, naučme ho, čo my vieme a naučme sa hlavne počúvať a vnímať jeden druhého. Keď pochopím kolegu, pochopí aj on mňa...
Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Posledné články všetkých blogerov:
Marianna Kličová a Štefan Šubert
Viktória Gombitová
Marianna Kličová a Anna Sninčáková
Zuzana Fabianová a Michaela Bochinová
Štefánia Behunová
Denisa Šarköziová
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.