Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Vývoj protilátok

Štefan Šubert
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.

Pozdravujem Vás po dlhšej odmlke. Určite pochopíte, že zdravotníctvo v týchto dňoch nemá, tak povediac, na ružiach ustlané. Celý svet rieši pandémiu a rozpoltilo nás to na očkovaných a neočkovaných, a tak trocha nás ovládajú emócie strach, hnev a častokrát aj nerozhodnosť.  Musíme sa postaviť pred otázky, očkovať sa, či nie? Funguje to, je to vôbec k niečomu dobré? 1000 otázok, a ktorá z odpovedí je správna? ZOSTAŇME HLAVNE ĽUĎMI. Nejdem sa prikláňať ani k jednej strane. Vidím ale, že mnohí váhame, máme strach, nevieme sa rozhodnúť pre správnu vec. V práci som v dvoch vlnách prichádzal do kontaktu s pozitívnymi na Covid-19, absolvoval som dve očkovania, neochorel som a  prišla tretia vlna, stál som pred otázkou - ísť na tretiu dávku očkovania alebo nie?   Rozhodnutie padlo, nakoľko zopár známych podľahlo tejto zákernej chorobe, risknem aj nejaký ten eventuálny nežiadúci účinok, no predtým som si chcel ešte urobiť orientačný test na protilátky v tele. Moje okolie je skeptické, že zopár očkovaných sa predsalen stali pozitívnymi... Takmer žiadne protilátky po 6-tich mesiacoch... Tak nejako sa to prezentovalo aj v médiách. Môj jednoduchý vzorec na realitu dnešných dní je, že ak chceme, aby svet bol ako predtým, je potrebné  potlačiť pandémiu. Zbaviť sa rúšok a oslabiť vírus kolektívnou imunitou. Sledujeme v TV vyspelé krajiny, kde ľudia chodia na športové a spoločenské podujatia, nemajú rúška a majú minimálne obmedzenia... Nechcem od vás, aby ste sa očkovali... Chcem len späť normálny svet ako bol predtým a chcem prispieť k tomu, aby to nebolo v roku 2024, ale možno už 2022.  Preto som urobil tento moj malý experiment pre nerozhodných. Takže je zhruba 6 mesiacov, a možno aj viac, po 2. očkovacej dávke a ako uvidíte v mojom videu, orientačný test na protilátky ukázal takmer nulovú hodnotu. Tak teda v stredu 27.10.2021 som si dal pichnúť aj  3. dávku o 7 dní  si test na protilátky zopakujem a o 14 dní opäť. Teším sa na vaše pozitívne reakcie, ale aj "hejty". Ak pomôžem aspoň jednému človeku sa správne rozhodnúť, budem spokojný...




S pozdravom zdravoťák Štefan

Ďalšie články od blogera:
Štefan Šubert

Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Štefan Šubert
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.