Rýchly kontakt 24/7 v OC:  0907/132 906 alebo 057/7880 566, -67, Email: lipova@osetrovatelskecentrumhe.sk

Rýchly kontakt 24/7 v SD:  0911/ 604 205 alebo 057/321 4404, E-mail: recepcia@osetrovatelskecentrumhe.sk
Telefonický kontakt pre telefonovanie s príbuznými v SD: 0903/224 156

Voľné lôžko: Aktuálnu dostupnosť je potrebné overiť.


Hydratácia inak... srdcom

Marianna Kličová a Štefan Šubert
Vedúca sestra
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
Zdravotnícky asistent
Zariadenie sociálnych služieb Slnečný dom, n.o.
Včera sa mi dostala do ruky fotografia... krásna, plná emócie, jednoduchého, nekomplikovaného citu. Často krát nepotrebujeme veľkú odyseu, aby sme sa na chvíľu zastavili, stačí každodenný život – situácie  doma aj v práci, ktoré nás oslovia, trafia rovno do spleti našich emócií a na krátku chvíľu nás vytrhnú z našich myšlienok, rutiny. Otvorí sa vám nová možnosť ako urobiť svoju prácu iným spôsobom. Tak to bolo včera u nás. Pri problémoch s hydratáciou pomáha „kamarátka“ klientky.
Malý príbeh, zachytený pozorným okom nášho kolegu Štefana, nepotrebuje slová. Veľa viet by mu uškodilo.
Ponúkame Vám krátke zamyslenie o všímavosti, o chcení, o živote s otvoreným srdcom, o myslení, o radosti, o váhe skutku, o esencii života.... o situácii, keď srdce nebije len pre seba... ale aj pre iných.

"Pomoc blížnemu" v práci zdravotníka je alfa a omega. Niekedy nejde len o super zvládnutú teóriu, že klient má mať dostatočnú hydratáciu, ale o vhodný spôsob ako to vykonať. Často malé detaily robia veľké dobro. Zväčša pomáha otvoriť oči a srdce ♥ a dívať sa na svet očami múdrejších. Vidieť ich urgentné potreby a zapojiť empatiu, podobne ako naši klienti. Ak začneme prehodnocovať svoje vidiny šťastia, robiť postupne kroky, ústupky zo svojich nárokov, myseľ nastavíme pozitívne.

Šťastnejší bude ten, o koho prejavíte záujem a verte, že budete aj vy. Empatia, ľudskosť... Kolegovia, učme sa od starších byť lepšími ľuďmi!


Ďalšie články od blogera:
Marianna Kličová a Štefan Šubert

Bloger nemá žiadne ďalšie články.
Páčil sa Vám tento článok? Zadajte svoju E-mailovú adresu a my Vám pošleme E-Mail, keď napíšeme ďalší článok na náš blog.

Webová stránka Ošetrovateľského centra a ZSS Slnečný dom v Humennom Vám pomôže nájsť ten správny druh 24 hodinovej starostlivosti pre Vášho ťažko chorého blízkeho alebo seniora, ktorého zdravotný stav si vyžaduje sociálnu a ošetrovateľskú starostlivosť (Dom ošetrovateľskej starostlivosti, ZSS pre dlhodobú starostlivosť – Špecializované zariadenie, Zariadenie pre seniorov, Domov sociálnych služieb, prípadne ADOS a mobilný hospic). Vzhľadom na zavedený Systém manažérstva kvality a ISO certifikát ponúkame ošetrovateľskú a sociálnu starostlivosť o Vášho blízkeho na vysokej úrovni. Pre budúcich opatrovateľov realizujeme kurzy opatrovania s výnimočnou prípravou. Náš opatrovateľský kurz prináša účastníkom okrem cenných skúseností a praxe i možnosť uplatnenia – unikátnu kombináciu práce u nás a v zahraničí.